Πτυχίο ιατρικής από την ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου του Μιλάνο Ιταλίας (2001).

Ειδικοτητα Νευροχειρουργικής ξεκίνησε στο Νοσοκομείο ‘’Ερυθρός Σταυρός Αθηνών’’ (Διευθυντης: B.Βάρσος) και ολοκληρώθηκε στο ‘’Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ Αθηνών’’ (Διευθυντης: Γ.Κώττας). Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και στη Νευροχειρουργική Παίδων στο ‘’Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία’’ (Διεθυντής: Π.Προδρόμου).

Μετεκπαιδεύτηκε, υπό την αιγίδα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνικών (AIMIS group) στο κέντρο ερευνών της εταιρείας Nuvasive, San Diego και στο Western Regional Center για Χειρουργική Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης (Las Vegas, USA) με διευθυντή τον Dr W.Smith. Την ίδια περίοδο ανέπττυξε ενδιαφέρον και εκπαιδεύτηκε στην τεχνολογία αυξητικών παραγόντων στο Spine Smith Research Center και χειρουργική τους εφαρμογή στο Westlake Spine & Sports Hospital (Austin, USA), με διευθυντή τον Dr S.Spann.

Ο Δρ Πετρίδης υπήρξε ενεργό μέλος και συνεργάτης Νευροχειρουργός του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης για 4 έτη (2010-2014), αναπτύσσοντας πολύτιμη κλινική και χειρουργική εμπειρία, συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και χειρουργικές τεχνικές αλλά και παράλληλα εμπειρία στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Έχει εξειδικεύτει στις ελάχιστα και gold standard επεμβατικές τεχνικές στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης, στις νέες τεχνολογίες και τεχνικές και είναι πλήρως εκπαιδευμένος στην αντιμετώπιση τραύματος Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, στην Νευρογοκολογία και στην εντατική παρακολούθηση ασθενών με νευροχειρουργική βλάβη.

Το 2015 στα πλαίσια ειδικού προγράμματος της AOSpine ακολούθησε επιδοτούμενο πρόγραμμα fellowship στην καθοδηγούμενη με πλοηγό χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης και Εγκεφάλου στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική του Μονάχου (Rechts Der Isar, διευθυντής: Berhnard Meyer).

Είναι ενεργό μέλος της AOSpine και της Αμερικανικής Εταιρείας Πλάγιας Προσπέλασης στη Σπονδυλική Στήλη (SOLAS Society).

Αποτελεί μέλος ιδρυτικό και κεντρικο μίας ολοκληρωμένης ομάδας Χειρουργικής Εγκεφάλου, Νωτιαίου Μυελού και όλων των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης όπου αντιμετωπίζεται  όλο το φάσμα της Νευροχειρουργικών περιστατικών .

Συνεργάζεται με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στην Κύπρο και στην Ελλάδα