Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΠΛΟΗΓΟΥ SYNERGY STEALTH STATION ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ O ARM ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

O Δρ Πετρίδης έχει μεγάλη εμπειρία στην χρήση συστημάτων νευροπλοήγησης έχοντας χρησιμοποιήσει και εξαντλήσει τις δυνατότητες των πιο γνωστών μηχανημάτων νευροπλοήγησης στην αγορά δηλ τα συστήματα O arm της Medtronic και το σύστημα BrainLab.

Πρόκειται για την χρήση πρωτοποριακών συστήματων νευροπλοήγησης και απεικόνισης μέσα στη χειρουργική αίθουσα σε πραγματικό χρόνο.

Η εισαγωγή των συστημάτων νευροπλοήγησης (με λειτουργία παρόμοια με ένα GPS αυτοκινήτου), η χρήση της οποίας εφαρμόζeται ήδη στα μεγαλύτερα εξειδικευμένα κέντρα παγκοσμίως, φέρνει την νευροχειρουργική και την χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης πλέον σε άλλη διάσταση.

Ο όρος νευροπλοήγηση είναι ακριβως αυτό που λέει η λέξη, δηλαδή η τεχνολογία δέιχνει τον δρόμο στον χειρουργό για να τους οδηγεί  μέσα στον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό ή την σπονδυλική στήλη. Στην ουσία παρέχεται στον χειρουργό ακριβέστατη κοθοδήγηση κατά την διάρκεια της επέμβασης, αντιστοιχίζοντας το χειρουργικό πεδίο σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του ασθενούς το οποίο έχει αποθηκευτεί στην μνήμη του συστήματος με εικόνες αξονικής και/ή μαγνητικής τομογραφίας. 

Το σύστημα νευροπλοήγησης Shealth statiion νέας γενιάς σε συνδιασμό με την διεγχειρητική αξονική απεικόνιση (φορητό σύστημα αξονικής τομογραφίας Ο Arm), , είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα απεικόνισης που εξασφαλίζει εικόνα σε real time. Αποτελεί «σταθμό» στην ενδοχειρουργική απεικόνιση και είναι η μόνη που μπορεί να παρέχει στο χειρουργό 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση ακόμα και των πιο ευαίσθητων βλαβών, σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας.

Έτσι ακόμα και οι λεπτότερες αλλά και δυσκολότερες επεμβάσεις Σπονδυλικής Στήλης και Εγκεφάλου καθίστανται πλέον ασφαλέστερες, συντομότερες σε χρόνο, λιγότερο τραυματικές, με μικρότερη νοσηλεία, μειωμένες επιπλοκές και τελικά αποτελεσματικότερες.

Πλεονεκτήματα:  

μείωση χειρουργικού χρόνου (έως και 50%)

επεμβάσεις σε high risk ασθενείς (που για λόγους υγείας δεν επιτρέπεται μακρά αναισθησία)

αύξηση χειρουργικών ενδείξεων

τρισδιάστατη απεικόνιση οργάνων του σώματος

ελαχιστοποίηση χειρουργικού κινδύνου

ελαχιστοποίηση χειρουργικού τραύματος  

δυνατότητα ελάχιστα επεμβατικών πράξεων

ακριβής οριοθέτηση βλάβης

 

Χειρουργική εγκεφάλου και νευροπλοήγηση με σύστημα Synergy Stealth station + O-Arm

Η χρήση της χειρουργικής πλοήγησης στην χειρουργική εγκεφάλου και η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο μέσα στην χειρουργική αίθουσα επιτρέπει στον χειρουργό να επέμβει σε πολύ ευαίσθητες περιοχές του εγκεφάλου, με ασφάλεια και δυνατότητα ολικής αφαίρεσης όγκων ή άλλων βλαβων, που μέχρι σήμερα θεωρούντα ανεγχείρητες ή υψηλότατου κινδύνου.