Τί είναι ο χρόνιος πόνος;

Περίπου 10% του πληθυσμού παγκοσμίως πάσχει από αθεράπευτο πόνο οι επιπτώσεις του οποίου σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον είναι πολύ σοβαρές. Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι γενικευμένος αλλά συνηθέστερα είναι καλά εντοπισμένος με αντανάκλαση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Τί είναι το ιατρείο πόνου;

Κάθε ασθενής ο οποίος πάσχει από χρόνιο πόνο (πόνος που διαρκεί περισσότερο από από 3 μήνες) έχει ανάγκη από εξειδικευμένη αξιολόγηση και θεραπεία η οποία προσφέρεται στο Ιατρείο Πόνου, όπου θα λάβει θεραπεία ανάλογα με την αιτιολογία του πόνου. Πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις (εργαστηριακές, ακτινολογικές, άλλες ειδικου΄τύπου εξετάσεις) προκειμένου να διαγνωστεί η αιτία και το είδος του χρόνιου πόνου (σωματικός, νευροπαθητικός ή μικτός χρόνιος πόνος) και στη συνέχεια σχεδιάζεται η απαραίτητα αγωγή.

Ιατρικό προσωπικό και συνεργασία

Το Ιατρείο μας απαρτίζεται από μια ομάδα εμπειρων εξειδικευμένων στην διαχείριση του πόνου ιατρών (Γενικός Ιατρος, Νευροχειρουργός, Φυσιατρος, Φυσιοθεραπευτής, Ορθοπαιδικός, Ογκολόγος), με κύριο συντονιστή το Νευροχειρουργό Δρ Μανώλη Πετρίδη, εξειδικευμένο στην χειρουργική και παθολογική αντιμετώπιση του πόνου. Υπάρχει φυσικά άμεση συνεργασία με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, όπως ογκολόγους, αναισθησιολόγους, ρευματολόγους, παθολόγους, νευρολόγους, χειρουργούς, ενδοκρινολόγους, ακτινολόγους κ.λπ.

Μεγάλο μέρος των θεραπειών πραγματοποιείται στο ιατρείο. Όπου χρειάζεται ή ανάγκη θεραπείας εντός κλινικής συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές ιδιωτικές κλινικές της Αττικής και της Κύπρου.

Ο χρόνιος πόνος κατατάσσεται σε δύο κατηγορίες:

τον καρκινικό χρόνιο πόνο 

τον μη καρκινικό χρόνιο πόνο.

Παθήσεις που συνήθως προκαλούν χρόνιο πόνο:

Κεφαλαλγία

Νευραλγία τριδύμου

Μεθερπητική νευραλγία

Πόνος μέλους φάντασμα

Περιφερική νευροπάθεια από διαβήτη

Μετατραυματικός χρόνιος πόνος

Μετεγχειρητικός χρόνιος πόνος

Σύνδρομο αποτυχημένης επέμβασης στη Σπονδυλική Στήλη

Οσφυαλγία - Ισχιαλγία Αυχεναλγία

Ινομυαλγία

Μαστωδυνία

Ημικρανία - κεφαλαλγία

Κακοήθεια (καρκινικός πόνος)